a.s.r. en SBNL Natuurfonds werken aan de natuur bij jou om de hoek

eiland van schalkwijk 2maandag 22 juli 2024

Wist je dat we al 1,5 jaar samenwerken met a.s.r. aan prachtige projecten op gronden van a.s.r.?

Aankomend najaar zetten we onze samenwerking met a.s.r voort. Met Natuur om de Hoek zijn er afgelopen najaar 3 projecten uitgevoerd op gronden van a.s.r. rondom Helenaveen. Hierbij zijn er verschillende landschapselementen aangelegd, zoals heggen, poelen en kruidenrijk grasland. 

Het Eiland van Schalkwijk

Aankomend najaar gaan we ons inzetten om 10 nieuwe projecten te realiseren op gronden van a.s.r.. Een deel van deze projecten zal plaatsvinden op het Eiland van Schalkwijk. Het Eiland van Schalkwijk ligt in de rook van Houten en Utrecht en is een gevarieerd gebied waar verschillende vormen van landbouw worden bedreven maar waar ook veel cultuurhistorie aanwezig is zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie! Samen gaan we een gebiedsgerichte aanpak opstellen om bodemherstellende landbouw te stimuleren en landschapselementen aan te leggen. We weten waar we het over hebben, want ons kantoor bevindt zich op Fort Schalkwijk, grenzend aan het Eiland van Schalkwijk. Elke dag genieten wij van het prachtige landschap hier.

Wij kunnen niet wachten om te beginnen, hou onze socials in de gaten voor updates of wordt abonnee van ons tijdschrift ‘Mijn Natuur’!
eiland van schalkwijk 2

« Terug