© Simone Luijckx

Drukbezochte Donateursdag met verhalen over de bodem, cider en agroforestry

Donateursdag 5dinsdag 01 oktober 2024

Op zaterdag 28 september jl. hebben we onze donateurs en relaties ontvangen op Fort Honswijk. Het was een geweldige dag met mooie verhalen van Ada Wille over de betekenis van de bodem voor biodiversiteit, van Linder van den Heerik over agroforestry en het maken van cider van de hoogstambomen op zijn terreinen.

Met de groep zijn we naar biologische moestuin Brassica gelopen, om de hoek bij het fort, en daarna hebben we veel gehoord over de historie van dit fort, dat deel uitmaakt van de Hollandse Waterline, UNESCO-erfgoed.

Ignas van Schaik, een van de makers van de film Onder het Maaiveld, was aanwezig om ons wat insights te geven over het maken van deze bijzondere film over het bodemleven.
We waren blij met de grote opkomst aan donateurs, relaties en genodigden voor de film. 

Excursie naar Agroforestry & Ciderij 't Groene Woud

Linder gaat een crowd funding starten met onze campagne Natuur om de Hoek op 28 oktober a.s. Wil je zijn terreinen en ciderij eens bekijken? Kom dan naar de veldexcursie die we organiseren op zaterdag 16 november a.s. Aanmelden kan hier!

Meer weten over onze campagne Natuur om de Hoek?

Met Natuur om de Hoek helpen we boeren en andere particuliere landeigenaren in het buitengebied om de biodiversiteit, natuurwaarden, bodem- en waterkwaliteit te verbeteren. 
Dat doen we door bijvoorbeeld heggen, poelen en bomen terug te brengen en agrarische grond verder te vergroenen. 

Wil jij investeren in jouw eigen omgeving? En tegelijkertijd agrariërs en landgoedeigenaren helpen hun land te vergroenen met landschapselementen?  Kijk snel welke projecten er zijn in jouw provincie en help mee! 

Een impressie van de dag

Donateursdag 2  Donateursdag 1  Donateursdag SBNL Fort Honswijk Schalkwijk 011 

Donateursdag 3  Donateursdag 5  Donateursdag SBNL Fort Honswijk Schalkwijk 016

« Terug